16 Haziran 2013 Pazar

Adsense ile Para Kazanma

Google Adsense ile para kazanmak için önce hit alacağınız bir web sitesi ve ya blog sitenizin olması gerekir. Tabii ki bloggerdan bahsediyorum.  İşe başlamadan önce Google adsense hesabı açıyoruz. Açtığımız hesabın gerekli ayarlarını yaptıktan sonra Google size bir müşteri kimliği numarası ve yayıncı kimliği numarası belirliyor. Gerekli reklam düzenlemelerini yaptıktan sonra Google adsense tarafından verilen kodu web sitemizin kod kısmına yerleştiriyoruz. Yerleştirmek için tabii ki birazcık web bilginiz olması gerekir. Yeri, büyüklüğü, rengi falan... Eğer blogger da blog sitesi oluşturmuşsanız bloğumuzun ayarlarından kazançlar kısmını tıklayarak ayarlıyoruz. Tabii ayar yaparken Google size bu konuda uyarılarla yardımcı oluyor. Blog sitesi ayarları üzerinden Google adsense hesabına yönlendiriliyorsunuz. Hesaba giriş yaptıktan sonra ve ilgili sözleşmeyi onayladıktan sonra gerekli reklam (winget) blog içinde otomatik olarak yerleştiriliyor. Reklam yerlerini kendinizde ayarlayabilirsiniz fakat tavsiye etmem. Bırakın Google kendisi koysun reklamları...
Daha sonra tıklama başına Google belli kriterlere göre ücret ödüyor. Örneğin web sitenizin hiti yüksek olduğu halde reklamlara tıklanmıyorsa Google bunu oranlayarak daha düşük ücret ödüyor. O yüzden reklamlarınızın yerini iyi belirlemeniz gerekir. Ayrıca web sitenizin hiti artırmak için Google Adwords a üye olarak reklam verebilirsiniz. Tabii ücretli olduğunu da söyleyelim.
İster web sitesi olsun, ister blog sitesi içeriğinin özgün ve okunabilir düzeyde olması gerekir. Buna dikkat edin. Çünkü birçok tekil ziyaretçi gelir içeriği ilgi çekmezse hemen siteden çıkabilir. İçeriklerin özgün olmasının avantajı ise Google gibi büyük arama motorlarında üst sıralarda yer almak için önemlidir. Tabii ki arama motorlarında üst yer almak için Google optimizasyonlarının yapılmış ve etiketlerin içeriğe uygun olması bizim için daha iyi olacaktır.

Bol kazançlar...

 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

Blogroll

Blogger news

Copyright © Para Kazanma Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger